VisszaVissza az előző oldalra

Evangélikus egyházi óvoda

Cím: 5940 Tótkomlós, Aradi út 2.
Tel.: 68/460-821
E-mail: eovoda@freemail.hu

Az óvodáról

Óvodánk 1992-ben nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. Azóta három csoportban kis- középső és nagycsoportban folyik az oktatás.

Sajátosságunk az, hogy keresztyén értékeket közvetítünk a gyermekek felé, így szeretetre, türelemre, együttérzésre, segítőkészségre, önzetlenségre nevelünk. Az óvodában mindhárom csoportban tanítjuk a szlovák nyelvet.
A tevékenységek a nyelvvel való ismerkedést, a szlovák kultúra értékeinek megőrzését szolgálják, csoportos és egyéni foglalkozások keretében.

Az elmúlt évben „só-szobát” alakítottunk ki óvodánkban. Az itt eltöltött napi 15-20 perces idő hozzájárul a gyermekek egészségének megőrzéséhez, jótékony hatással van a légzőszervekre. A só-terápia alkalmas a felső légúti megbetegedések megelőzésére, kiegészítő terápiaként asztmás, allergiás betegeknek is javasolt.

Nagyméretű udvarunkon sokszínű játékra van lehetőségük óvodásainknak, melyet teljesen új és korszerű eszközökkel bővítettünk.

 

 

 

 

Programunk

- Tevékenységközpontú óvodai nevelés, integrált neveléssel kiegészítve

- Bibliai történetek feldolgozása különböző módszerekkel

- Szlovák nyelv oktatása

- „Zene-ovi” külső szakember vezetésével

- Angol nyelvhez szoktató játékosfoglalkozás – külső szakember vezetésével

- Logopédiai foglalkozás

- Fejlesztő, felzárkoztató foglalkozás

- Tehetséggondozás

- Kirándulások szervezése

- Óvodai ünnepélyek megrendezése

Integrált nevelési célunk:

Óvodánk célja olyan légkör, fejlesztő program biztosítása, amely a gyermek speciális nevelési szükségleteihez, életkori és érési sajátosságaihoz igazodó támasznyújtáson, érzelmi biztonságon túl szolgálja a harmonikus személyiségfejlesztést.

További képek az óvodáról: