VisszaVissza az előző oldalra

Átfogó jellegű határszemle

T Á J É K O Z T A T Á S

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály 5. 2022. május 16-tól 2022. október 10-ig tartó időszakban átfogó jellegű határszemlét tart Tótkomlós településen.

 

A határszemle alapvető célja a termőföldek termőképességének fenntartása, a parlag- és az allergiát okozó parlagfüves területek csökkentése. Felhívjuk a figyelmet, hogy a határszemlével párhuzamosan a parlagfűvel fertőzött területek ellenőrzésére is sor kerül.

 

A határszemle alanyai: az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonosok, tulajdonosi jogokat gyakorló szervek/vagyonkezelők, illetve földhasználati nyilvántartásban bejegyzett földhasználók, igénybe vevők.

 

A Földhivatali Osztály a határszemle keretében ellenőrzi a hasznosítási, mellékhasznosítási és ideiglenes hasznosítási kötelezettség (gyommentes állapotban tartás) betartását, a természetbeni állapot és az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett művelési ággal való egyezőséget, az ingatlan-nyilvántartás tárgyát képező épület, építmény feltüntetését, illetve megszüntetését (bontását), a mezőgazdasági területek megközelítését szolgáló dűlőutak, illetőleg a belvíz elvezetését szolgáló árkok, csatornák állapotát, felderíti az engedély nélküli más célú hasznosításokat.

 

A határszemle hatósági ellenőrzésnek minősül.

 

 

Kérjük a Tisztelt Lakosság együttműködését!