VisszaVissza az előző oldalra

II. Tótkomlós Rally

 

 

A Tótkomlósi Autósport Egyesület közleménye
A Tótkomlósi Autósport Egyesület 2011. június 11-12-én rendezi a II. Tótkomlós Rally-t. A verseny ideje alatt, június 12-én reggel 6 órától este 7 óráig a város bizonyos részein teljes útzár lesz, ami megnehezíti majd a városlakók közlekedését. A forgalmi rendváltozás miatt a forgalmat az útzár ideje alatt a polgárőrség tagjai fogják irányítani, ők lesznek a közlekedők segítségére. A kellemetlenségekért előre is szíves elnézésüket kérjük!
A verseny idén is a város utcáin, szakszerűen biztosított pályán fog zajlani, aminek a felügyeletét a polgárőrök és a rendezők folyamatosan biztosítják. A balesetek elkerülése végett kérjük a lakosságot, a nézőket, hogy tartsák be a biztonsági előírásokat és fogadják el a rendezők biztonsági utasításait.
Biztonsági szempontok alapján a pálya területére a nézők csak a kijelölt időpontban léphetnek be, illetve utasításra azonnal el kell hagyniuk azt. A verseny közben a nézők csak a számukra kijelölt területeken tartózkodhatnak, a nézők elöl elzárt területre belépni tilos és életveszélyes! A versenyen az autók egyesével fognak rajtolni, így előzést, - ami balesetveszélyes lehetne - nem fognak végrehajtani. Az autók egy perces különbséggel fognak indulni minden kategóriában, ami elegendő idő arra, hogy a versenyzők egymástól függetlenül, biztonságosan végig tudjanak haladni a pályán.
A rendezvény június 11-én, szombaton 16 órakor veszi kezdetét a Kossuth utca 16 sz. környékén (az emeletes házaknál), ahol a versenyautók részt vesznek az ünnepélyes rajtceremónián. Ekkor átgurulnak a rajtkapun, majd bemutatásuk után tovább haladnak a Kossuth utcán, egy szlalom pályát teljesítve, a Szolgáltató ház parkolójában visszafordulnak. Erre az időre az érintett közút szintén le lesz zárva, a forgalmat más irányba fogják terelni. A verseny végén az autók felvezetés mellett visszatérnek a depóba.
Június 12-én, reggel 8 órakor kezdődik az autóverseny, aminek az ideje alatt az érintett szakaszon útzár lesz alkalmazva.
Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó után az útzár feloldódik és a lakosok ismét birtokba vehetik az érintett útszakaszokat.
Ha további kérdése merülne fel, hívja az információs vonalat a 30/626-99-64-es telefonszámon.
A mellékelt pályarajzon megtekinthetik a lezárásra kerülő területeket.
Megértésüket, támogatásukat köszönjük és szeretettel várjuk Önöket a II. Tótkomlós Rally-n!
Tótkomlósi Autósport Egyesület